Overslaan en naar de inhoud gaan

Google schrapt Chromecast Audio

Google heeft de productie van zijn Chromecast Audio stopgezet en zijn resterende voorraad nu uitverkocht. Het einde van de goedkope muziekstreamer is plots gekomen. De internetreus biedt nog wel zijn Chromecast-device, wat naast video ook audio kan streamen. Verder zet Google meer in op zijn spraakgestuurde, slimme speaker Google Home, in plaats van op het connecten van reguliere, 'domme' luidsprekers en versterkers.
Chromecast
© Google
Google

De snelle uitfasering van de Chromecast Audio is afgelopen weekend doorgevoerd. In een thread op forumsite Reddit werd het al lopende gerucht over het einde van Google's muziekstreamer vrijdag al genoemd en bevestigd door een gebruiker. Die had van Google Support te horen gekregen dat de Chromecast Audio eruit ging. Vervolgens heeft technieuwssite Android Police een formele bevestiging van Google gekregen.

'Evolutie van productportfolio'

Een woordvoerder van Google spreekt van "een verdere evolutie van ons productportfolio". Daarbij stelt het bedrijf dat het een reeks aan verschillende producten biedt waarmee gebruikers van audio kunnen genieten. "Vandaar dat we de productie van Chromecast Audio-producten hebben stopgezet." Bestaande gebruikers krijgen nog wel ondersteuning, wat Google echter omschrijft als 'assistentie' wat twijfels opwerpt over technische support in de vorm van bijvoorbeeld updates.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in