Management

Juridische zaken

Google reageert laconiek op veroordeling Samsung

27 augustus 2012
De veroordeling van Samsung wegens inbreuk op patenten van Apple treft het besturingssysteem Android nauwelijks. Dat heeft Google zondag gezegd in een reactie op het vonnis van vrijdag, na enkele dagen van stilte.

Volgens Google houden de meeste patentclaims van Apple geen verband met de ‘kern’ van Android. Bovendien doet het U.S. Patent Office, het Amerikaanse octrooibureau, opnieuw onderzoek naar "verscheidene" patenten die eerder aan Apple zijn toegekend, aldus Google.

Google loopt vooruit op de verdere gang van zaken door te constateren dat het Hof van Beroep zowel de patentinbreuk – die vrijdag door een juryrechtbank is vastgesteld – als de geldigheid van de patentclaims zelf zal beoordelen.

De verklaring staat niet op het officiële bedrijfsblog van Google, maar is verstrekt aan enkele Amerikaanse nieuwssites waaronder AllThingsD en The Verve.

Google: Iedereen bouwt voort op bestaande ideeën

In zijn beknopte reactie debiteert Google verder wat algemeenheden over innovatie in de ICT-sector. “De mobiele sector verandert snel en alle spelers – inclusief nieuwkomers – bouwen voort op ideeën die al tientallen jaren bestaan. We werken samen met onze partners om consumenten innovatieve en betaalbare producten te geven, en we willen niet dat iets daaraan beperkingen oplegt.”

Google is zijdelings betrokken bij de rechtszaak die Apple tegen Samsung had aangespannen. Samsung gebruikt het besturingssysteem Android, weliswaar met eigen aanpassingen, in een aantal smartphones en tablets.

Verklaring neemt afstand van geschil Apple-Samsung

Met de verklaring lijkt Google te willen zeggen dat het hoopt op een overwinning van Samsung in hoger beroep. Anderzijds neemt de zoekgigant afstand van het vonnis door de gevolgen voor Android te bagatelliseren.

Google heeft de afgelopen jaren ijlings grote aantallen patenten ingekocht om zich te beschermen tegen mogelijke rechtszaken van concurrenten. In het bijzonder met de overname van Motorola Mobility kwam vorig jaar een uitgebreide patentenportefeuille in handen van Google.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.