Management

Governance
Google Pride Parade

Google: Pride-protest okay, maar niet als Google-werknemer

Google heeft werknemers gewaarschuwd niet te protesteren tegen Google of YouTube tijdens de Pride Parade.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Charlie Nguyen
25 juni 2019

Google heeft werknemers gewaarschuwd niet te protesteren tegen Google of YouTube tijdens de Pride Parade.

De LGBTQ-gemeenschap is kwaad op Google die werknemers heeft verboden het beleid van Google of YouTube te bekritiseren tijdens de Pride Parade als ze herkenbaar zijn als Google-werknemer.

Google doet elk jaar mee met een eigen wagen aan de San Francisco Pride. Verschillende werknemers hadden aangekondigd met t-shirts van het bedrijf aan bij de Google-wagen te willen protesteren tegen recente beleidsbeslissingen van de bedrijven, meldt The Verge. Google zegt dat iedereen die dat doet, de gedragscode schendt en daar streng tegen op te treden. Wat de gevolgen zijn bij overtreding is echter onduidelijk.

Werknemers mogen protesteren tegen het beleid, maar niet als vertegenwoordiger van het bedrijf, heeft een personeelsmedewerker laten weten. "Het is niet toegestaan ons platform te gebruiken voor boodschappen die niet stroken met de berichten die Google uitdraagt."

Er is vooral protest tegen de manier waarop YouTube zijn platform modereert en kanalen sluit. Recent was er veel commotie over het sluiten van twee conservatieve YouTube-kanalen. YouTube claimt juist een beleid van vrije meningsuiting te hanteren.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.