Overslaan en naar de inhoud gaan

Google lanceert Google Jobs

Google komt met Google for Jobs, een extensie op de zoekmachine waarmee gebruikers makkelijker vacatures moeten kunnen vinden. Dat maakte de CEO van Google, Sundar Pichai, gisteren bekend tijdens Google’s I/O developer conferentie. Dat schrijft BuzzFeed.
googlen op de laptop

Google moet het makkelijker maken voor werkzoekenden om aan werk te komen – ongeacht hun opleidingsniveau of werkervaring. Door zoektermen in te voeren op Google – zoals je nu al Googlet – zou je straks ook vacatures moeten kunnen vinden. Er wordt gefilterd op basis van locatie, de functie en hoe recent de vacature is geplaatst.

Machinelearning

De techgigant stelt deze advertenties samen gebaseerd op data dat het verzamelt van websites als LinkedIn, Monster.com, Glassdoor en CareerBuilder. Ook Facebook is een partner van Google voor dit project. Met behulp van machinelearning wil Google alle relevante advertenties vervolgens richting de gebruiker sturen, stelt Pichai.

Google lanceerde in november de alpha-versie van Cloud Jobs API. Met deze tool moeten vacaturewebsites efficiënter worden gemaakt. Volgens Pichai hebben al meer dan 4,5 miljoen mensen de API gebruikt en dat het aantal aanmeldingen op vacatures is toegenomen met 18 procent.

Google maakte tijdens de I/O developer conferentie ook bekend dat de verbeterde versie van Google Assistant vanaf nu beschikbaar is voor iPhone.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in