Loopbaan

Branche
Google.

Google lanceert Google Jobs

Google gaat vacatures makkelijker bij werkzoekende brengen.

18 mei 2017

Google gaat vacatures makkelijker bij werkzoekende brengen.

Google komt met Google for Jobs, een extensie op de zoekmachine waarmee gebruikers makkelijker vacatures moeten kunnen vinden. Dat maakte de CEO van Google, Sundar Pichai, gisteren bekend tijdens Google’s I/O developer conferentie. Dat schrijft BuzzFeed.

Google moet het makkelijker maken voor werkzoekenden om aan werk te komen – ongeacht hun opleidingsniveau of werkervaring. Door zoektermen in te voeren op Google – zoals je nu al Googlet – zou je straks ook vacatures moeten kunnen vinden. Er wordt gefilterd op basis van locatie, de functie en hoe recent de vacature is geplaatst.

Machinelearning

De techgigant stelt deze advertenties samen gebaseerd op data dat het verzamelt van websites als LinkedIn, Monster.com, Glassdoor en CareerBuilder. Ook Facebook is een partner van Google voor dit project. Met behulp van machinelearning wil Google alle relevante advertenties vervolgens richting de gebruiker sturen, stelt Pichai.

Google lanceerde in november de alpha-versie van Cloud Jobs API. Met deze tool moeten vacaturewebsites efficiënter worden gemaakt. Volgens Pichai hebben al meer dan 4,5 miljoen mensen de API gebruikt en dat het aantal aanmeldingen op vacatures is toegenomen met 18 procent.

Google maakte tijdens de I/O developer conferentie ook bekend dat de verbeterde versie van Google Assistant vanaf nu beschikbaar is voor iPhone.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.