Innovatie & Strategie

Klantinteractie
Google+

Google+ heeft nu 100 miljoen gebruikers

Google's social network haalt mijlpaal.

© Google
19 september 2012

Google's social network haalt mijlpaal.

Google+, het sociale netwerk van Google, heeft de mijlpaal van 100 miljoen actieve gebruikers bereikt. Dat heeft het internetbedrijf in een blog bekendgemaakt.

Vic Gundotra, vicepresident engineering bij Google, meldt in het blog dat inmiddels 400 miljoen mensen zich bij Google+ hebben ingeschreven. Van hen kunnen er 100 miljoen als ‘actief’ worden bestempeld. Gundotra geeft in zijn korte bericht geen definitie of criteria van die benaming.

Google+, een tegenhanger van marktleider Facebook, is sinds een jaar breed toegankelijk na een testperiode met een selecte gebruikersgroep. Gundotra schrijft nu “dat we ons niet hadden kunnen indenken dat zoveel mensen zich in slechts 12 maanden zouden aansluiten”. Volgens hem zorgt Google+  niet alleen voor een betere ‘gebruikerservaring’ met alle diensten van Google, maar is het ook een zelfstandige bestemming op internet geworden.

Onderzoeksbureau comScore telde al eerder 100 miljoen bezoekers

Onderzoeksbureau comScore meldde eind juli dat het aantal bezoekers van Google+ tussen november 2011 en juni 2012 is gestegen van 66,7 miljoen naar 110,7 miljoen. In de Verenigde Staten steeg het aantal gebruikers in dezelfde periode van 15,2 miljoen naar 27,7 miljoen.

In het eerste jaar van zijn bestaan heeft Google+ ook minder positieve aandacht gekregen. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal omschreef het sociale netwerk van Google in februari van dit jaar als een ‘virtuele spookstad’ waar nauwelijks enige activiteit van gebruikers viel te bespeuren.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.