Overslaan en naar de inhoud gaan

Google+ heeft nu 100 miljoen gebruikers

Google+, het sociale netwerk van Google, heeft de mijlpaal van 100 miljoen actieve gebruikers bereikt. Dat heeft het internetbedrijf in een blog bekendgemaakt.
Google Plus
© Google
Google

Vic Gundotra, vicepresident engineering bij Google, meldt in het blog dat inmiddels 400 miljoen mensen zich bij Google+ hebben ingeschreven. Van hen kunnen er 100 miljoen als ‘actief’ worden bestempeld. Gundotra geeft in zijn korte bericht geen definitie of criteria van die benaming.

Google+, een tegenhanger van marktleider Facebook, is sinds een jaar breed toegankelijk na een testperiode met een selecte gebruikersgroep. Gundotra schrijft nu “dat we ons niet hadden kunnen indenken dat zoveel mensen zich in slechts 12 maanden zouden aansluiten”. Volgens hem zorgt Google+ niet alleen voor een betere ‘gebruikerservaring’ met alle diensten van Google, maar is het ook een zelfstandige bestemming op internet geworden.

Onderzoeksbureau comScore telde al eerder 100 miljoen bezoekers

Onderzoeksbureau comScore meldde eind juli dat het aantal bezoekers van Google+ tussen november 2011 en juni 2012 is gestegen van 66,7 miljoen naar 110,7 miljoen. In de Verenigde Staten steeg het aantal gebruikers in dezelfde periode van 15,2 miljoen naar 27,7 miljoen.

In het eerste jaar van zijn bestaan heeft Google+ ook minder positieve aandacht gekregen. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal omschreef het sociale netwerk van Google in februari van dit jaar als een ‘virtuele spookstad’ waar nauwelijks enige activiteit van gebruikers viel te bespeuren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in