Google Glass project mist zicht op killerapp

2 januari 2013
Google is nog zoekende naar de juiste toepassingen voor Google Glass, de bril die computerbeelden direct voor het oog projecteert. Het is geen pc of smartphone, het gaat om een compleet nieuw platform, volgens projectleider Babak Parviz.

Google introduceerde zijn Google Glass-project inmiddels een half jaar geleden. De augmented reality-bril met audio- en video-opnamemogelijkheden moet ergens dit jaar zijn debuut maken bij een beperkte groep ontwikkelaars, maar komt niet voor 2014 beschikbaar voor het grote publiek.

Nieuwe ideeën uitproberen

Het team werkt nog hard aan de hardware en het concept. "We proberen constant nieuwe ideeën uit hoe dit platform kan worden gebruikt", zegt Babak Parviz in een interview met IEEE Spectrum. Zo onderzoeken zij de mogelijkheid telefoonfuncties toe te voegen aan het apparaat. Parviz. "Hoe mensen een interactie aangaan met het ding en wat ze er mee doen is een volledig nieuw terrein. Maar we hopen dat wanneer we hem naar de ontwikkelaars sturen, andere mensen begrijpen wat dit krachtig platform kan doen."

Het team sleutelt daarbij ook nog aan de hardware om de bril meer robuust te maken en aan de accu om de bril minimaal een dag van energie te voorzien.  

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.