Beheer

Personal Tech

Google geeft inzicht in specs Glass

16 april 2013
Google heeft de details bekend gemaakt van Google Glass, de augmented reality-bril die tevens video- en audio-opnames kan maken. De eerste exemplaren gaan begin mei naar geselecteerde ontwikkelaars.

De bril heeft een 5 megapixel video- en fotocamera en beschikt over een geheugen van 16 GB. Daarvan is 4 GB nodig voor de aansturing van het apparaat. Het virtuele beeldscherm dat de bril creëert, heeft een diagonaal van 63,5 cm op een afstand van 2,5 meter. Over de resolutie zegt Google niets, maar in zijn adviezen aan ontwikkelaars zegt het bedrijf dat foto's minimaal een resolutie van 640 x 360 px moeten hebben.

De videocamera maakt opnames met een 720p resolutie. De bril is verder voorzien van een mechanisme waarmee het geluid direct via het schedelbotweefsel naar de gehoorgang wordt gestuurd.

Hele dag gebruik zonder opladen

Google Glass beschikt verder over wifi 802.11 b/g en kan onder normaal gebruik een hele dag werken zonder opladen

Het apparaat werkt in principe samen met elke smartphone met Bluetooth, maar de meeste functies van de bril hebben een interactie nodig met MyGlass companion, een Android-app die al in de Google Play-winkel verkrijgbaar is. De app vereist minimaal Android 4.0.3. (Ice Cream Sandwich). De eerste exemplaren zijn te koop voor 1500 dollar.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.