Development

Analytics
Google Cloud Platform

Google cloud krijgt managed open source analytics

Google Cloud Platform sluit een overeenkomst met Elastic, het bedrijf achter de Elastic open source zoek- en analysesuite.

10 april 2017

Google Cloud Platform sluit een overeenkomst met Elastic, het bedrijf achter de Elastic open source zoek- en analysesuite.

Google kondigt aan dat vanaf nu de hele Elastic stack beschikbaar is op Google Cloud Platform (GCP). Later dit jaar komt deze functionaliteit ook als managed service beschikbaar.

Het aanbod bevat onder meer de poplulaire onderdelen Elastic search, Kibana , Beats en Logstash. Klanten van Google Cloud Platform kunnen daarmee zoeken, logs analyseren en visualiseren. Ook zijn de commerciële onderdelen van Elastic te gebruiken, zoals beveiliging, alarmering en monitoring.

Google introduceerde in februari Google Cloud Search om het zoeken naar documenten in de Google Suite te vereenvoudigen. Met Eleasticsearch komt er nu een veel groter aanbod aan mogelijkheden beschikbaar.

Google Cloud Platform heeft al een aantal grote klanten die fervent gebruiker zijn van Elastic, zoals The New York Times, eBay en Verizon. Google haalt bovendien Quizlet aan - een bedrijf dat online onderwijsgereedschap maakt - dat Elasticserach gebruikt om meer dan 4 miljard termen te indexeren en te doorzoeken. De 20 miljoen cursisten krijgen binnen 20 milliseconden antwoord op hun queries naar online onderwijsmaterialen.

Klanten van AWS hebben al langer de mogelijkheid Elasticsearch in te zetten.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.