Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Cloud Firestore nu voor alle ontwikkelaars beschikbaar

Na een bètaprogramma van ruim een jaar heeft Google zijn Cloud Firestore-database nu voor alle ontwikkelaars opengesteld. De dienst is vooral interessant voor makers van mobiele applicaties.

In een jaar tijd zijn er via Cloud Firestore meer dan een miljoen databases uitgebracht. Cloud Firestore is een serverloze NoSQL-database bedoeld voor niet-gestructureerde data die niet compatibel is met reguliere databases. De dienst werkt samen met Google’s Cloud Platform en Firebase, het mobiele ontwikkelaarsplatform van Google. Het techbedrijf noemt Firestore geschikt voor doeleinden als mobiel, web en Internet of Things (IoT)-toepassingen.

Offline werking

Apps die gebruikmaken van Cloud Firestore kunnen offline blijven werken omdat de database op het mobiele apparaat is opgeslagen. Google claimt dat de dienst op een geavanceerde manier queries structureert en daarom veel verder kan schalen dan een standaard NoSQL-database. Cloud Firestore kan data exporteren naar Google’s BigQuerie voor bijvoorbeeld machine learning-gebruik.

Op dit moment test Google ook een integratie met Stackdriver, een zelfontwikkelde cloud computing systems management-dienst waarmee gebruikers praktisch live lees-, schrijf- en verwijder-operaties kunnen volgen. Het is nog niet bekend wanneer de integratie uit bèta komt.

Cloud Firestore wordt fors goedkoper

Niet alleen brengt Google zijn Cloud Firestore voor alle ontwikkelaars uit, de dienst komt ook in meer regio’s beschikbaar. Het gaat om zeven nieuwe locaties, waaronder Londen. Google maakt Cloud Firestore bovendien goedkoper, merkte SiliconAngle op. Volgens de techsite zijn sommige bedrijven vanaf maart tot vijftig procent goedkoper uit, al verschilt de prijsverlaging per regio.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in