Beheer

Personal Tech

Google claimt reeks slimme gadgets in huis zoals deurknop en deurbel

9 maart 2015
Google heeft een patent toegewezen gekregen waarin het bedrijf de beveiligingszaken in een huis naar een hoger plan wil tillen door ze slim met elkaar te verbinden.

Patentregistratie 20150061859 heeft de titel 'Security scoring in a smart-sensored home' beschrijft een hele reeks hulpmiddelen in huis die door ze met elkaar en met een centrale server te verbinden, de beveiliging in het huis kan verbeteren. Onder die hulpmiddelen bevinden zich de Nest kamerthermostaat en de beveiligingscamera's van Dropcam. Google nam deze twee bedrijven in 2013 over. Maar de ambities van Google gaan veel verder. Zo noemen de auteurs van het patent onder meer een slimme deurbel, een deurknop en een slimme wekker.

Het doel van het verbinden van al die apparatuur is om de bewoners een duidelijker beeld te geven van wat er gebeurt in huis en wat er zou moeten gebeuren. Zo kan de deurbel degene die aanbelt, herkennen en met hem communiceren. Met een geregistreerd apparaat zoals een smartphone, een tablet of een smartwatch, kan vervolgens de deur op afstand worden geopend. Sensoren bij ramen en deuren detecteren of ze open of dicht zijn of worden opengebroken. Slimme lichtschakelaars en wandcontactdozen kunnen reageren op de omstandigheden door er kunstmatige intelligentie bij in te schakelen.

De slimme apparatuur van verschillende naburige huizen kan ook met elkaar verbonden zijn zodat in geval van brand of inbraak ook de buren worden gewaarschuwd.


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.