Beheer

Personal Tech

Goedkope tablets rukken op

9 november 2011

De Nook Tablet is in grote lijnen vergelijkbaar met de Kindle Fire. Hij is uitgerust met een 7-inchscherm, 16 GB intern geheugen en draait ook onder Android 2.3 Gingerbread, dus niet onder de Android-versie Honeycomb die specifiek bedoeld is voor tablets. Het verschil zit onder meer in het geheugen en de interne opslagcapaciteit, die bij de Nook twee keer zo groot zijn. Daar zit wel een prijsverschil van 50 dollar tussen. Analisten menen dat veel gebruikers voor de Fire zullen kiezen omdat die onder de grens van 200 dollar blijft. Daarbij biedt Amazon, evenals Apple, meer clouddiensten, zoals opslag.

Ook Lenovo heeft dit najaar een serie laaggeprijsde tablets op de markt gebracht met zijn IdeaPad A1. De prijs bedraagt evenals de Fire 199 dollar.

Forrester gaat ervan uit dat de laaggeprijsde tablets geen markt wegsnoepen bij Apple, maar wel de tabletmarkt vergroten, door een nieuw segment kopers aan te boren.

Gebruikers van iPads blijven het apparaat trouw en hebben de veel hogere prijs ervoor over. Daardoor blijft de iPad ongeslagen en heeft Apple nog weinig te vrezen van de Nook Tablet en de Kindle Fire, al was het maar omdat ze vooralsnog alleen te koop zijn in de VS. Van de tablet van Lenovo is ook nog niet duidelijk wanneer die verkrijgbaar zal zijn in Nederland. Gartner blijft bij zijn voorspelling dat dit jaar drie kwart van de tablets die verkocht worden een iPad zal zijn.

Het wachten is nu op tablets die tussen deze twee uitersten in zitten: met 9- of 10-inchschermen voor rond de 300 -350 dollar.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!