Overslaan en naar de inhoud gaan

Girlsday in trek bij scholen en IT-bedrijven

Dit jaar vindt het evenement plaats op donderdag 14 april. Op diverse locaties verspreid over het hele land vinden activiteiten plaats die meisjes op jonge leeftijd kennis laten maken met bèta, techniek en IT. Vorig jaar nam er een recordaantal van meer dan 9500 meisjes deel aan Girlsday. In totaal openden 310 bedrijven in heel Nederland toen hun deuren. De verwachting is dat dat record dit jaar wordt gebroken.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Landelijk evenement

Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Tijdens Girlsday openen veel bèta-, technische en IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar.

De meisjes - hoofdzakelijk afkomstig uit het voortgezet onderwijs - kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Daarnaast leren zij de vrouwelijke medewerkers die in de bedrijven werken kennen.

Aanmelden kan nog!

IT-bedrijven die zich voor de editie van 2016 al hebben aangemeld zijn onder meer IBM, SAP, Microsoft, Salesforce, Verizon, Cisco, Accenture, Afas, Sogeti, Oracle, Capgemini, Ordina, Amazon, CGI en KPN IT. Kijk hier voor de lijst met deelnemers. Bedrijven die dit voorbeeld willen volgen kunnen zich op deze plek online aanmelden. Scholen die geïnteresseerd zijn om leerlingen een kijkje in de keuken te laten nemen bij IT-, beta- of techniekbedrijven kunnen zich hier registreren.

Op dit moment is slechts zo'n 10 procent van de IT-professionals in Nederland vrouw. AutomatiseringGids maakte in november een special over het belang van meer vrouwen in de IT.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in