Management

Outsourcing

Giarte 2014: ‘tevredenheid stijgt’

3 oktober 2014

OGD en Schuberg Philis komen in de Outsourcing Performance Monitor 2014 ex aequo naar voren als beste outsourcingdienstverleners van Nederland. Beide hebben ze alleen klanten die bereid zijn hen bij andere organisaties als dienstverlener aan te bevelen. Zeer goede derde is Pink Elephant.

Door de bank genomen oordeelden de respondenten licht positiever dan vorig jaar. De gemiddelde aanbevelingsscore kwam uit op 84 procent (tegen 81 procent in 2013). Maar het overwegende beeld is dat, na een aantal jaren waarin de aanbevelingsscores flink wisselden, de resultaten per provider bezien geleidelijk aan stabiliseren. “Alleen flinke veranderingen in het klantenbestand, het deliverymodel of de salesaanpak leiden nog tot flinke schommelingen”, observeert Giarte.

Slechts vier serviceproviders realiseerden een flinke stijging in hun klanttevredenheid: HP, T-Systems, Fujitsu en Centric. Eén service provider valt op door een daling: Accenture, dat niettemin nog steeds bovengemiddeld wordt gewaardeerd.

De Indiase serviceproviders Cognizant, HCL, Infosys, TCS en Wipro vielen dit jaar buiten de boot. Geen van alle konden ze het door Giarte gevraagde minimum van vijftien verschillende klanten (met langdurige uitbestedingscontracten) aanmelden. Wie dat voor het eerst wel kon, was Pink Elephant (voorheen Nobel), dat met een score van 96 procent meteen op de derde positie binnenkwam.

De volledige ranking van 19 providers is te vinden op www.automatiseringgids.nl.

In de eerstvolgende drie afleveringen van de printuitgave van AutomatiseringGids zal worden ingegaan op de specifieke performance van de betreffende leveranciers binnen de drie IT-­domeinen:

AG17: de performance in applicatiemanagement

AG18: de performance in werkplekbeheer

AG19: de performance in IT-infrastructuur

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!