Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevecht om IT-talent barst los in Silicon Valley

Een iPad of twee, naar de kapper of sushi-lunchen op kosten van je baas, een cursus ‘Hoe start ik mijn eigen bedrijf?’ – IT-bedrijven in de Bay Area in Californië proberen van alles om de aandacht te trekken van jong IT-talent. De vraag naar automatiseerders loopt in rap tempo op en bedrijven halen alles uit de kast om personeel aan zich te binden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Pas afgestudeerde IT-professionals zouden volgens berichten in The New York Times bij Google een salaris ontvangen van 90.000 tot 105.000 dollar per jaar. Dat is maar liefst 20.000 dollar meer dan een paar maanden terug. Concurrenten klagen steen en been over de hoge salarissen bij Google – waar toch al vrijwel iedereen wil werken. Het gemiddelde jaarsalaris in Silicon Valley ligt met 80.000 dollar een stuk lager dan wat Google biedt.

De Amerikaanse IT-arbeidsmarkt trekt in rap tempo aan. Veel grote IT-bedrijven zijn weer fors aan het werven en het aantal IT-start-ups dat het levenslicht ziet in Silicon Valley en andere IT-hotspots als New York en Seattle is de afgelopen zes maanden flink toegenomen. Vooral IT-professionals met kennis van nieuwere programmeertalen als PHP, Ruby en Python zijn veelgevraagd.

Recruiters proberen al in een zo’n vroeg mogelijk stadium met IT-talenten in aanraking te komen. Zo lopen ze de campus van de IT-faculteit van Stanford University af. Volgens The New York Times kregen IT-studenten van die universiteit die in de laatste fase van hun studie zitten in het eerste kwartaal van dit jaar gemiddeld al 6 keer een baan aangeboden.

Hoe zullen de IT-salarissen zich in Nederland in 2011 ontwikkelen? Gaan we Silicon Valley achterna of blijft het ‘aanmodderen’? Doe mee met de Salary Survey van Automatisering Gids en Berenschot en maak kans op mooie prijzen!

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in