Loopbaan

Carriere
Brian Krzanich

Gevallen Intel-CEO vindt nieuwe ICT-baan

CEO die bij Intel is opgestapt vanwege ongepast gedrag heeft een nieuwe baan gevonden. Bij een ICT-leverancier.

Brian Krzanich © Intel Free Press
7 november 2018

CEO die bij Intel is opgestapt vanwege ongepast gedrag heeft een nieuwe baan gevonden. Bij een ICT-leverancier.

De gevallen topman van chipgigant Intel, Brian Krzanich, heeft een nieuwe baan. Hij is benoemd tot topman van het Amerikaanse bedrijf CDK Global, dat onder meer IT-diensten levert aan autohandelaren.

In juni trad Krzanich met onmiddellijke ingang af bij Intel vanwege een relatie met een werknemer, wat tegen de regels is bij het concern. Hij stond sinds mei 2013 aan het hoofd van 's werelds grootste chipbedrijf, waar hij in al sinds 1982 werkte. De 58-jarige Krzanich volgt bij CDK bestuursvoorzitter Brian MacDonald op, die nog assistentie biedt tijdens de machtsoverdracht.

CDK wijst bij de benoeming van Krzanich op zijn ruime ervaring op technologiegebied. "Bij de evaluatie van de toekomst van CDK hebben de bestuursraad en Brian MacDonald geconcludeerd dat dit de juiste tijd is om een bewezen technologie-CEO in huis te halen die top-line groei [de omzet - red.] kan aanjagen en CDK kan helpen om de vele kansen die het heeft volledig te grijpen." De jaaromzet van de IT-dienstverlener ligt op meer dan 2 miljard dollar. Het bedrijf helpt autodealers onder meer met automatisering.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.