Overslaan en naar de inhoud gaan

Getronics overweegt offshoring

De IT-dienstverlener, die zich sinds de overname door KPN volledig toelegt op het overnemen van activiteiten rond IT-infrastructuur- en werkplekautomatisering bij klanten, wijdt de tegenvallende cijfers aan terughoudendheid van klanten met nieuwe investeringen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Ondanks de problemen slaagde Getronics er wel in het verlies van een jaar geleden in het huidige verslagkwartaal om te buigen in een bescheiden brutowinst van 29 miljoen euro. Volgens de directie ligt het bedrijf op schema om over het jaar als geheel haar margedoel van 8 procent te realiseren.

Getronics moederconcern KPN boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een brutowinst van 1,3 miljard euro. Dat is 7 procent hoger dan een jaar geleden. De omzet daalde met 3,5 procent tot 3,3 miljard euro. Deze cijfers stroken met de analistenverwachtingen. Voor het jaar als geheel rekent telecomconcern op een brutowinst van 5,5 miljard euro en een omzet die ongeveer gelijk zal zijn aan die van 2009. Een groei van de winst voorziet het bedrijf pas voor volgend jaar.

Op de consumentenmarkt verbeterde de winstgevendheid dankzij "verbetering van bedrijfsprocessen'', ondanks een daling van de omzet. Het toenemend gebruik van smartphones leidde tot een groei in het dataverkeer (exclusief SMS en MMS) van 50 procent op jaarbasis.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in