Personal Tech
Samsung Galaxy Fold

Geplaagde vouwtelefoon Galaxy Fold gaat sneller stuk dan Samsung belooft

Galaxy Fold komt slecht uit de speciale - twijfelachtige - vouwmachine.

© Samsung
4 oktober 2019

Galaxy Fold komt slecht uit de speciale - twijfelachtige - vouwmachine.

Samsungs eerste vouwbare smartphone, de Galaxy Fold, is na uitstel en kwaliteitsproblemen eindelijk te koop. Een bijzondere test in een speciale machine wijst echter uit dat het toestel minder vaak kan vouwen dan de fabrikant claimt. Heel representatief is die test echter niet.

Volgens Samsung kan de Fold probleemloos tot 200 duizend keer vouwen en moet hij bij normaal gebruik vijf jaar meegaan. Om te kijken of die claim klopt, heeft Cnet de smartphone in een speciale machine bevestigd. Die vouwt de Fold meerdere malen per seconde in en uit. De site hield een livestream bij, waardoor iedereen kon zien dat het toestel er na 119.380 keer vouwen de brui aan gaf. Het scherm en het scharnier waren toen beschadigd. 

Test is niet representatief

Met net geen 120 duizend keer vouwen zou de Fold niet vijf maar drie jaar meegaan. Neem dat getal en de test echter met een korrel zout, want de testprocedure is allesbehalve representatief voor normaal gebruik. Niemand vouwt de Fold meerdere keren per seconde, veertien uur lang. Dat geeft Cnet zelf ook aan. De site zegt dat het vooral benieuwd was of de smartphone met zo'n extreme test de 200 duizend keer zou aantikken.

De Galaxy Fold zou in mei wereldwijd uitkomen, maar werd enkele dagen voor de release uitgesteld omdat retailmodellen van media snel stuk gingen. Na maanden van kwaliteitstests en verbeteringen bracht Samsung de vernieuwde Fold een paar weken geleden uit. De oplage is gelimiteerd omdat de fabrikant een beperkt aantal Folds kan produceren. De Fold is niet in Nederland te koop en kost in omringende landen ruim tweeduizend euro. 

Vernieuwde Fold heeft gebruiksaanwijzing

Samsung waarschuwt dat de smartphone ondanks zijn verbeteringen nog steeds een speciale behandeling vereist. Zo mogen klanten het toestel niet in aanraking brengen met water, stof, sleutels en magneten. Het vouwbare plastic scherm is bovendien niet erg krasbestendig, zo bleek uit een test van een bekende YouTuber. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.