Beheer

Windows 10
Upgraden naar Windows 10

Gehecht aan Windows 7? Koop dan niet nieuwste pc's

Microsoft lijkt zijn voornemen in de praktijk te brengen om op nieuwe processors alleen Windows 10 te ondersteunen.

© CC BY-SA 2.0,  Raymond Shobe
17 maart 2017

Microsoft lijkt zijn voornemen in de praktijk te brengen om op nieuwe processors alleen Windows 10 te ondersteunen.

Microsoft wil zo snel mogelijk af van oudere Windows-versies. En om dat proces te bespoedigen, besloot het om de versies voor Windows 10 niet meer te onderhouden op moderne processors. Die beslissing was nog niet ten uitvoer gebracht, maar dat gaat veranderen.

Een andere conclusie kun je niet verbinden aan een artikel over foutmeldingen dat recent opdook in Microsofts Knowledge Base. Dat behandelt foutmeldingen bij het zoeken naar of proberen te downloaden van updates. Dan gaat het om meldingen met termen als 'niet-ondersteunde hardware, u kunt geen updates krijgen' of 'Windows kon niet zoeken naar updates' vergezeld van foutcode 80240037. 

Die meldingen worden veroorzaakt doordat op de nieuwste generaties processors alleen Windows 10 ondersteund wordt, stelt Microsoft in het artikel. Het gaat dan om de zevende generatie Intel-processors (Kaby Lake), zevende generatie AMD-processors (Bristol Ridge) en Qulacomm-processors vanaf model 8996. De enige oplossing die het artikel aanreikt voor wie Windows 7 of 8.1 op dergelijke processors draait, is upgraden naar Windows 10.

Wie dat absoluut niet wil, moet dus geen pc met processor van de nieuwste generaties kopen - of het toenemende risico van een niet-onderhouden besturingssysteem nemen. Dat laatste wordt binnen enkele jaren natuurlijk voor Windows 7-gebruikers toch de afweging: in 2020 staakt Microsoft de ondersteuning ervan. De ondersteuning van Windows 8.1 loopt door tot 2023.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
4
Reacties
Anoniem 20 maart 2017 12:02

Het lijkt wel Micrisoft ;-)

Anoniem 20 maart 2017 11:58

slecht vertaald met Google Translate. Of te wel pruts werk en is niet gemotiveerd om dit artikel eens goed door de spellerchecker te halen.

Anoniem 18 maart 2017 15:54

tenenkrommend hoeveel spelfouten er in dit bericht staan.

Anoniem 17 maart 2017 14:26

ER zijn zo veel tikfouten in dit bericht. Schande!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.