Overslaan en naar de inhoud gaan

Gegevens MegaUpload nog niet vernietigd

MegaUpload werd enkele weken geleden door de Amerikaanse autoriteiten van het internet gehaald. De site zou op grote schaal hebben meegewerkt aan het illegaal verspreiden van materiaal waarop auteursrechten rusten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

MegaUpload had echter ook een functie als opslagplaats 'in de cloud' van digitaal materiaal zoals documenten, foto's en andere persoonlijke gegevens. Dat materiaal dreigde door het optreden van politie en justitie tussen wal en schip te vallen. De servers zijn immers niet meer toegankelijk en de bedrijven die de 'content' beheerden trokken hun handen ervan af.

Vernietiging vanaf 2 februari toegestaan

Vorige week was justitie in de staat Virginia klaar met het kopiëren van al het benodigde bewijsmateriaal van de in beslag genomen servers. De apparatuur is daarna weer aan de hostingbedrijven Cogent en Carpathia overgedragen. Zij kregen toestemming om alle opgeslagen gegevens desgewenst vanaf 2 februari te vernietigen.

Hostingbedrijven bewaren bestanden nog minstens 2 weken

Een advocaat van MegaUpload heeft gezegd dat Cogent en Carpathia akkoord zijn gegaan met het nog minstens 2 weken bewaren van de data van legale gebruikers. Het probleem is dat de autoriteiten de bezittingen van MegaUpload, inclusief bankrekeningen, hebben 'bevroren'. De advocaat probeert nu de autoriteiten te vermurwen een deel van het geld vrij te geven, zodat MegaUpload de hostingbedrijven kan betalen om consumenten weer toegang te geven tot hun eigen bestanden,meldt Computerworld.

EFF wil gegevens langs juridische weg loskrijgen

Carpathia heeft inmiddels een website (www.megaretrieval.com) ingericht waar het zich achter acties schaart van de Electronic Frontier Foundation (EFF). Deze burgerrechtenorganisatie heeft een oproep gedaan aan bona fide gebruikers van MegaUpload om samen met de EFF juridische stappen te ondernemen voor het beschikbaar stellen van de data. De EFF vindt dat de Amerikaanse regering moet voorkomen dat 'onschuldige' gebruikers door de acties tegen MegaUpload worden getroffen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in