Beheer

Personal Tech

Geen Retina-scherm voor iPad mini

3 oktober 2012
De iPad mini zal geen Retina-scherm krijgen, zo meldt InformationWeek op zijn website. Het scherm heeft een beelddiagonaal van 7,85 inch en de informatie zal naar verwachting worden afgebeeld met een resolutie van 1024 bij 768 pixels.

Dat is dezelfde resolutie die ook op de eerste modellen van de iPad werd gebruikt, waardoor het mogelijk wordt om oude apps te draaien zonder iets aan de beeldweergave te hoeven doen. Doordat het scherm van de mini kleiner is dan dat van de eerste iPads, lijken de beelden overigens wel scherper.

Hoe zit het nu?

Bij een beelddiagonaal van 7,85 inch (bijna 20 centimeter), horen schermafmetingen van 6,3 en 4,7 inch. Wordt dat vlak gevuld met de reeds genoemde 1024 bij 768 beeldpunten, dan wordt gewerkt met een resolutie van 163 pixels per inch (ppi). Ter vergelijking: de kleine schermen van de iPhone 4, 4S en 5 hebben alle een resolutie die groter is dan 320 ppi.

De gegeven resolutie van 1024 bij 768 is door Apple nog niet openbaar gemaakt. Het is een schatting die is gebaseerd op het feit dat Apple het zijn softwareontwikkelaars zo eenvoudig mogelijk wil maken.


Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.