Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen OpenStack voor public cloud Dell

Dell kiest Enstratius in plaats van OpenStack als basis voor zijn publieke clouddienst die het bedrijf binnen afzienbare termijn wil introduceren.
Dell logo

Dell werkt al enige tijd aan de ontwikkeling van een goed publiek toegankelijk cloud-aanbod naast de private cloud-oplossingen die het bedrijf al biedt. Dell moet opboksen tegen de diensten die bijvoorbeeld Amazon al lange tijd biedt.

Vorig jaar nog kondigde Dell aan OpenStack te kiezen als basis voor de nieuwe dienstverlening, maar komt nu terug op die beslissing. Volgens Nnamdi Orakwue, vicepresident Dell Cloud. zei in een interview gisteren dat OpenStack de standaard blijft voor de private cloud. Maar de tweede lijn waar Dell op inzet is multicloudmanagement. Het bedrijf wil zijn klanten daarmee helpen via Enstratius die meer dan 20 verschillende clouds ondersteunt. Dell werkt samen met onder meer Joyent, ScaleMatrix en ZeroLag. Dell wil op deze manier voorkomen dat klanten zich moeten vastpinnen op één cloudtechnologieleverancier en bovendien hun rekentaken kunnen verplaatsen tussen de verschillende platformen.

Dell kocht begin mei het startersbedrijf Enstratius dat technologie ontwikkelde om verschillende cloudomgevingen te beheren, zowel private als public clouds.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in