Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruiker sleept gehackte datingsite voor de rechter

Een klant van de gehackte datingsite Ashley Madison heeft een rechtszaak aangespannen tegen het moederbedrijf Avid Life Media en Ashley Madison omdat die zijn persoonlijke en financiële gegevens niet goed beschermd hebben.
rechter hamer
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

De rechtszaak is aangespannen bij de US District Court in Los Angeles. De bedrijven worden beschuldigd van achteloosheid en inbreuk op de privacy én van het veroorzaken van emotionele ongemakken. De klant eist een onbekende schadevergoeding.

Ashley Madison, een datingsite die vooral gericht is op overspel, werd onlangs gehackt door een groep die zich The Impact Team noemt. Daarbij werden de gegevens van zeker 37 miljoen gebruikers online vrijgegeven. De hack vond al eerder plaats. Gedreigd werd toen de gegevens online te zetten als de site niet zou sluiten. Toen dat niet gebeurde, werden de gegevens inderdaad gepubliceerd.

In de beschuldiging staat nu dat de hack voorkomen had kunnen worden als het bedrijf “de noodzakelijke en redelijke voorzorgsmaatregelen” had genomen om de data van zijn gebruikers te beschermen met bijvoorbeeld encyptie.”
Avid Life is een Canadees bedrijf en kreeg vorige week al een zogeheten class-action suite aan zijn broek in Canada. Daarbij eist een groep getroffen gebruikers 760 miljoen dollar schadevergoeding.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in