Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruik containertechnologie verdubbelt in een jaar

Het gebruik van containers heeft de volwassen fase bereikt, blijkt uit onderzoek onder meer dan 500 IT-verantwoordelijken. In een jaar tijd ging het aantal respondenten dat aangaf dat containers een rol in de reguliere bedrijfsvoering speelden, van 17 naar 35 procent.
Containers
© Shutterstock
Shutterstock

Containertechnologie is in een jaar tijd van experimenten van ontwikkelaars uitgegroeid tot een productiemiddel, constateert Diamanti, een platform dat enterprise-class gereedschap toevoegt aan Kubernetes, het containerbeheergereedschap.

Investeringen stijgen

Bedrijven investeren ook steeds meer in containertechnologie. In het vergelijkbare onderzoek uit 2018 gaf 33 procent van de respondenten aan meer dan 100.000 dollar per jaar te steken in containers. In het onderzoek dit jaar steeg dat percentage naar 38 procent. Een kwart van de ondervraagden investeerden zelfs meer dan 250.000 dollar in de technologie.

Een van de drijvende krachten achter het gebruik van containertechnologie is de aandacht voor multi-cloud en hybride cloudomgevingen. Het voordeel van het gebruik van containers is dat de applicaties makkelijker van de ene naar andere omgeving zijn te verhuizen. Dat alle drie de grote cloudproviders Kubernetes ondersteunen, helpt daarbij.

Tekort aan deskundigheid

Een punt van zorg dat naar boven komt uit het onderzoek is het gebrek aan mensen met voldoende kennis en vaardigheden om de containertechnologie te implementeren en te onderhouden. Het percentage respondenten dat aangaf dat het tekort aan specialisten het grootste obstakel is, steeg in een jaar tijd van 15 naar 25 procent. Verder gaf 65 procent aan dat het tekort aan beschikbare kennis en vaardigheden een matige tot grote belemmering is bij het invoeren van containertechnologie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in