Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebarenradar Google kan zelfs speelkaarten tellen

De miniradar die in Project Soli kleine verschillen in handbewegingen moet kunnen detecteren is zo accuraat dat er zelfs speelkaarten mee kunnen worden geteld.
Kaarten tellen met miniradar
© University of St Andrews
University of St Andrews

Project Soli is een van de langetermijnprojecten van Googles moederbedrijf Alphabet. Onder de vleugels van het dochterbedrijf ARA - waar onder meer ook de haalbaarheid van een modulaire telefoon werd bekeken - kijken ontwikkelaars of een miniradar kan worden ingezet voor het besturen van apparatuur waarvan het scherm te klein is om goed met een vinger uit de voeten te kunnen of te ver weg staan. Denk daarbij aan smartwatches of speakers.

Veel meer toepassingen voor miniradar

De miniradar krijgt een plekje onder de display van bijvoorbeeld de smartwatch. Onderzoekers van de Schotse University of St Andrews vinden de doelstellingen van project Ara ook interessant. Zij kijken echter verder naar de mogelijkheden van een miniradar, onder meer voor allerlei sensor-achtige functies. Vorige maand publiceerden zij een wetenschappelijk artikel daarover, waar The Verge melding van maakt. Ze concludeerden bijvoorbeeld dat het mogelijk is met een dergelijke radar het aantal kaarten in een stapel speelkaarten te tellen. Ook lukte het de oriëntatie van Lego-steentjes te bepalen in een stapel. Maar de radar heeft ook beperkingen. Zo mislukte het tellen van de speelkaarten in een situatie waarin sommige kaarten licht gebogen zijn.

Volgens de wetenschappers biedt de mini-radar een scala aan mogelijkheden in onder meer onderwijs en entertainment, maar ook in slimme huizen om de aan- of afwezigheid van bepaalde objecten in de gaten te houden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in