Innovatie & Strategie

Wetenschap
Kaarten tellen met miniradar

Gebarenradar Google kan zelfs speelkaarten tellen

Project Soli heeft tot doel gebaren in te zetten als gebruikersinterface.

Kaarten tellen met miniradar © University of St Andrews
7 januari 2019

Project Soli heeft tot doel gebaren in te zetten als gebruikersinterface.

De miniradar die in Project Soli kleine verschillen in handbewegingen moet kunnen detecteren is zo accuraat dat er zelfs speelkaarten mee kunnen worden geteld.

Project Soli is een van de langetermijnprojecten van Googles moederbedrijf Alphabet. Onder de vleugels van het dochterbedrijf ARA - waar onder meer ook de haalbaarheid van een modulaire telefoon werd bekeken - kijken ontwikkelaars of een miniradar kan worden ingezet voor het besturen van apparatuur waarvan het scherm te klein is om goed met een vinger uit de voeten te kunnen of te ver weg staan. Denk daarbij aan smartwatches of speakers.

Veel meer toepassingen voor miniradar

De miniradar krijgt een plekje onder de display van bijvoorbeeld de smartwatch. Onderzoekers van de Schotse University of St Andrews vinden de doelstellingen van project Ara ook interessant. Zij kijken echter verder naar de mogelijkheden van een miniradar, onder meer voor allerlei sensor-achtige functies. Vorige maand publiceerden zij een wetenschappelijk artikel daarover, waar The Verge melding van maakt. Ze concludeerden bijvoorbeeld dat het mogelijk is met een dergelijke radar het aantal kaarten in een stapel speelkaarten te tellen. Ook lukte het de oriëntatie van Lego-steentjes te bepalen in een stapel. Maar de radar heeft ook beperkingen. Zo mislukte het tellen van de speelkaarten in een situatie waarin sommige kaarten licht gebogen zijn.

Volgens de wetenschappers biedt de mini-radar een scala aan mogelijkheden in onder meer onderwijs en entertainment, maar ook in slimme huizen om de aan- of afwezigheid van bepaalde objecten in de gaten te houden.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.