Free Record Shop sluit Virgin-winkels

3 juli 2000
Multimedia-winkelier Free Record Shop sluit de pas overgenomen vestigingen van Virgin Megastores in Nederland. Dat heeft het beursgenoteerde bedrijf besloten "in het kader van het vestigingenbeleid". De drie winkels in België worden omgebouwd tot Free Record Shop Megastores.

Begin juni bereikte Free Record Shop na enkele maanden onderhandelen een akkoord met Virgin Retail Europe over de aankoop van de zes winkels, die naast muziek-CD's en video's ook spelcomputers, software en Internet-PC's verkopen.

Het opdoeken van de vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag komt als een verrassing. Begin juni meldde Free Record Shop nog dat de overname zou leiden tot versterking van de marktpositie en bovendien "interessante winkellocaties" opleverde. Het was de bedoeling alle filialen te integreren en het bedrijfsresultaat "op te trekken naar het niveau" van het nieuwe moederbedrijf.

Free Record Shop wil met speciale kortingacties zoveel mogelijk omzet van Virgin naar zijn bestaande vestigingen overhevelen. In principe krijgen alle personeelsleden een baan bij een van de winkelketens van Free Record Shop aangeboden.

Virgin Megastores exploiteert enkele honderden winkels in Europa, Noord-Amerika en Japan. De eerste zaak werd dertig jaar geleden in Londen geopend door de Britse zakenman Richard Branson. Het bedrijf besloot zich eerder dit jaar terug te trekken uit de Benelux. (gke)
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!