Beheer

Security

Fraude met vingerafdruk bleek kinderlijk simpel

14 maart 2013
Een vrouwelijke arts in Sao Paolo is er in geslaagd om haar collega's aanwezig te melden met behulp van afgietsels van hun vingerafdrukken. Ze werd deze week betrapt, toen politiemensen met een camera op de loer gingen liggen.

Het personeel van een kliniek in de Braziliaanse stad Sao Paolo maakte de aanwezigheid kenbaar door aan de voordeur een vinger op een optische sensor te leggen. Volgens de bedenkers was dit een waterdicht systeem om de aanwezigheid te controleren. Dat bleek dus niet het geval te zijn. Inklokken op het werk lukte ook met een afgietsel van de vingerafdruk.

Op grote schaal frauderen

Het bleek dat heel veel medewerkers van de kliniek Ferraz de Vasconcelos nooit op hun werk verschenen. De vrouwelijke arts bleek bij haar arrestatie een groot aantal afgietsels van vingers van collega's bij zich te hebben. Met die nepvingers werden de 'collega's' een voor een ingechecked in het computersyseem. Ze waren 'aanwezig' en kregen dus gewoon hun salaris uitbetaald. Een deel daarvan werd aan de hulpvaardige vrouwelijke arts betaald.

Eerste generatie

De scanner voor vingerafdrukken was er duidelijk een van de eerste generatie, die alleen reageert op het ribbelpatroon van een vingertop Nieuwere scanners hebben ook een infrarood-belichting die reageert op het pulseren van het bloed door de aders. Die techniek is bedacht om te voorkomen dat misdadigers bijvoorbeeld een afgietsel van een vinger of een afgehakte vingertop gebruiken om een scanner om de tuin te leiden.

De politie van Sao Paolo heeft een groot aantal valse vingers in beslag genomen en er een paar van op de foto gezet:


Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.