Overslaan en naar de inhoud gaan

Fotografen zijn woedend op Flickr

De makers van de foto's zijn ziedend, aangezien zij hun opnamen juist gratis willen delen met anderen. Flickr is een volle dochter van Yahoo en vorige week werd bekend dat het publiek afdrukken van bepaalde foto's kan bestellen.
© Flickr
Flickr

Creatief rekenen

Flickr springt wat vreemd om met de verdeling van het geld dat voor de afdrukken wordt ontvangen. Als het gaat om een foto van een fotograaf die zijn foto's zonder restricties op de site heeft gezet, wordt 51 procent van de winst uitgekeerd aan die fotograaf. Mensen die hun opnamen onder een Creative Commons licentie hebben geplaatst (waarmee ze aangeven dat hun foto onder bepaalde condities vrij gebruikt mag worden) zien echter geen cent.

Moeilijk terrein

Het beschikbaar stellen van foto's onder een Creative Commons (CC) kan soms aardig wat haken en ogen hebben. Dat bleek een paar jaar geleden, toen een foto van Flickr, daar gestald als een CC-afbeelding, werd gebruikt in een reclamecampagne van Virgin Mobile. Die firma had wel het recht om zo met de foto om te gaan, maar had zich wel verkeken op het achterliggende portretrecht. Degene die op de foto stond spande een rechtszaak aan (en won die ook) vanwege inbreuk op haar portretrecht.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in