Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors meer ICT-vacatures in Groningen

Dat blijkt uit gegevens van ICT-detacheerder iSense. Vooral in de provincies waarin doorgaans het minst aantal ICT-vacatures wordt gepubliceerd, is het aantal geplaatste vacatures relatief gezien enorm gestegen.
personeel gevraagd

Groningen kent flinke stijging IT-vacatures

Zo is in de provincie Groningen het aantal geplaatste vacatures in het eerste halfjaar van 2015 met maar liefst 40 procent gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2014. Volgens Rachel van den Berg, Area Consultant bij iSense ICT Professionals, komt dit doordat een aantal grote organisaties geïnvesteerd heeft in een vestiging in Groningen. Zo opende IBM recentelijk de Interactive Experience Studio in Groningen, waar vorige maand ongeveer 100 medewerkers werkzaam waren.

IBM streeft ernaar de komende jaren te groeien naar ongeveer 400 medewerkers bij de Interactive Experience Studio. Daarnaast bouwt Google aan een datacenter van 40 hectare in de Eemshaven in Groningen. De bouw van het datacentrum moet in 2016 afgerond zijn.

Van de Berg: “Google is inmiddels begonnen met het werven van personeel. Zo organiseerde het op 20 april jongstleden de ‘Google Groningen Data Center Job Day’. Het datacenter van Google zal goed zijn voor 150 structurele banen. Ook TKP Pensioen is bezig met uitbreiden en ging op zoek naar meer dan 100 nieuwe IT’ers. Deze ontwikkelingen kunnen de stijging van het aantal geplaatste vacatures in Groningen voor een groot deel verklaren.”

Drenthe blijft achter

In de provincies Flevoland en Zeeland werden respectievelijk 25 procent en 28 procent meer vacatures online gezet ten opzichte van vorig jaar. De kleinste stijging was te zien in de provincie Drenthe. Daar werden in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2014 slechts 6 procent meer vacatures online geplaatst.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in