Forrester: 'Veel bedrijven slaan Vista en IE7 over'

1 april 2008

Bedrijven maken nog steeds geen haast om de nieuwste varianten van Microsofts desktopbesturingssysteem en browser te installeren, constateert Forrester na onderzoek. Het begint erop te lijken dat bedrijven deze producten gewoon zullen overslaan, aldus Forrester. Het analistenbureau baseert die uitspraak op onderzoek onder 50.000 personen die op hun werk een pc gebruiken.

Begin 2007 was 10 procent van de beroepsmatige internetters overgestapt van Internet Explorer 6 op Internet Explorer 7. Hoewel Microsoft fors ingezet heeft op het over de streep halen van de internetgebruikers met promotieacties en het waarschuwen dat er een update beschikbaar is, blijven bedrijven terughoudend. Eind 2007 zat pas 30 procent van de beroepsmatige internetters op de nieuwste browservariant. 

Met de opvolger IE8 in de coulissen - de bèta daarvan is al uitgebracht - zullen veel van de bedrijven die IE7 nog niet gebruiken meteen overstappen op IE8, zodra ze daar klaar voor zijn. Grootste probleem daarbij is dat veel bedrijfsapplicaties nog niet klaar zijn voor IE7, danwel dat bedrijven gewoon geen tijd hebben om alle applicaties die ze moeten upgraden ook daadwerkelijk te upgraden. Dat impliceert dat ook de overstap op IE8 nog wel even op zich kan laten wachten.

Met Windows Vista gaat het allemaal nog langzamer. Begin 2007 rapporteerde 0,7 procent van de Windows-gebruikers dat ze op Vista zaten. Eind 2007 was dat 6,3 procent. Het aandeel van Windows XP bleef echter onaangetast, steker nog, dat groeide zelfs een fractie van 89,5 naar 89,8 procent. De groei van Vista ging dan ook alleen ten koste van het aandeel van het verouderde Windows 2000, dat van 9,1 procent naar 3 procent zakte. Als Microsoft voor de opvolger van Windows Vista wel de driejaarlijkse ontwikkelingscyclus weet te realiseren, zullen bij het huidige adoptietempo veel bedrijven nog op Windows XP zitten als Windows 7 op de markt komt. (Jelle Wijkstra)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!