Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
Zelfrijdende Ford

'Ford en VW naderen samenwerkingsdeal zelfrijdende auto's'

Bedrijven willen samen strijd aangaan met Google-zusterbedrijf Waymo en Cruise van General Motors.

Ford zelfrijdende auto © Ford
15 februari 2019

Bedrijven willen samen strijd aangaan met Google-zusterbedrijf Waymo en Cruise van General Motors.

De Amerikaanse en Duitse autofabrikanten Ford en Volkswagen (VW) naderen een akkoord over een samenwerking op het vlak van zelfrijdende auto's. De nu al door Ford gesteunde start-up op dat vlak, Argo AI, zou dan zo'n 4 miljard dollar waard zijn, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

In januari sloten Ford en VW al een deal voor samenwerking op het vlak van bedrijfsauto's. In 2023 zou de samenwerking voor beide bedrijven al bij moeten dragen aan de winst. In januari werd ook al een voorlopig akkoord gesloten over samenwerking bij elektrische auto's en zelfstandig rijden.

De uitwerking van die deal moet leiden tot een grote speler op het vlak van zelfrijdende auto's die de strijd aan kan gaan met Google-zusterbedrijf Waymo en een vergelijkbaar project van General Motors (GM) onder de naam Cruise. De ontwikkelingskosten voor de nieuwe technologie zijn hoog. Om die reden zijn schaalvergroting en samenwerkingen logisch. Een definitief akkoord wordt ergens in de komende maanden verwacht.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.