Overslaan en naar de inhoud gaan

Ford dumpt Microsoft inderdaad

Ford stapt voor de volgende versie van zijn infotainment-systeem voor in de auto inderdaad af van Microsofts Windows. Het alternatief waar nu voor gekozen is, is goedkoper en biedt meer flexibiliteit
Ford
© Ford
Ford

Begin dit jaar zong het gerucht al rond dat Ford de verrassende keus had gemaakt om Windows te vervangen door QNX. Aanleiding waren de problemen die Ford had ervaren bij de productie van versie 2 van zijn Sync.

De overstap is goed nieuws voor BlackBerry, de producent van QNX. BlackBerry heeft het moeilijk op de markt voor smartphones; de samenwerking met Ford levert op termijn nieuwe omzet op. Ford begint komend jaar met de levering van auto's met Sync 3. Eind 2016 moet het systeem standaard zijn in alle Ford-auto's. Dan levert BlackBerry jaarlijks enkele miljoenen kopieën van QNX in een segment waar je zeker kunt opvallen.

Aanraakscherm en betere koppeling met smartphone

Het besturingssysteem is niet de enige wijziging in Sync 3. Het systeem wordt in versie 3 uitgerust met een aanraakscherm zoals men dat van de smartphone en tablet kent, met de mogelijkheid om het beeld met de vingers te vergroten en dingen in werking te zetten door ze aan te klikken met de vinger.

Voor bezitters van de iPhone wordt het mogelijk de spraakassistent Siri te activeren via een knop op het stuur; voor Google Now zal dat niet werken. Via een verbeterde Applink zullen eigenaren de apps op hun smartphone beter kunnen bedienen. Door verbeterde koppeling met CarPlay en Android Auto zullen bestuurders hun smartphone als navigatiesysteem kunnen gebruiken; ook wordt het later mogelijk voor bepaalde functies het scherm van de smartphone te kopiëren naar het Sync-scherm.

Sync 3 voorziet ook in een wifi-aansluiting om het systeem te updaten als de auto stilstaat - aangenomen dat het wifi-signaal de parkeerplek, de oprit of de garage haalt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in