Overslaan en naar de inhoud gaan

FNV hekelt hoge bonus KPN-topman Eelco Blok

"We beraden ons nog hoe we moeten omgaan met deze buitensporige bonussen'', aldus een woordvoerster zaterdag. "De loonontwikkeling van mensen die buiten de cao vallen strookt niet met de eerlijke afspraken met werknemers die wij in de cao maken.'' Inmiddels verdient Blok volgens FNV zo'n 75 keer meer dan de laagst betaalde werknemer bij KPN.
Geld grafiek
© CC0
CC0

"Dit is niet uit te leggen. Niet aan de medewerkers, niet aan de klanten en ook niet aan de aandeelhouders. KPN krimpt en dat voelt het personeel al jaren'', aldus onderhandelaar Joost van Herpen van FNV Publiek Belang." Toch is de beloning die een aantal directieleden krijgt met sprongen omhoog geschoten. We zien dat de verschillen tussen de directie en medewerkers steeds verder uit elkaar komen te liggen. De verschillen in beloning moeten eerlijk en verklaarbaar zijn'', stelt Van Herpen.

Vorig jaar heeft FNV met succes bezwaar gemaakt tegen de extra bonus van 425.000 euro voor Blok. De KPN-topman zag toen af van de bonus en gaf het volledige bedrag terug. Deze extra bonus, die nog bovenop de reguliere bonus van ruim 500.000 euro kwam, viel slecht omdat veel KPN-medewerkers werden ontslagen. In een paar jaar tijd verloren meer dan 7000 medewerkers hun baan. Ook voor dit jaar heeft het bedrijf extra bezuinigingen aangekondigd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in