Overslaan en naar de inhoud gaan

Flickr-deadline nadert snel

De deadline voor gebruikers van fotosite Flickr met een gratis account om hun foto’s in eigen beheer op te slaan, nadert snel. Op 5 februari verkleint Flickr de opslagruimte voor gratis accounts tot een magere duizend foto’s, waardoor duizenden gebruikers hun opgeslagen fotomateriaal nu halsoverkop moeten verwijderen.
© Flickr
Flickr

De wijziging van Flickr’s opslagruimte komt voort uit een nieuwe strategie van de fotosite, die zijn ingegeven door de overname van Flickr door SmugMug in april vorig jaar. Voorheen kregen gebruikers 1 TB aan opslagruimte op het platform, maar in de nieuwe strategie moet voor deze extra opslagruime worden betaald.

Flickr maakte de keuze naar eigen zeggen om een transparante band met gebruikers te hebben. “Helaas zijn ‘gratis’ services zelden daadwerkelijk ‘gratis’ voor gebruikers. Zij betalen met hun data of hun tijd. Wij zien liever dat deze verstandhouding transparanter is”,  zo verklaarde McAskill de keuze voor betaalde accounts afgelopen november.

Naderende deadline

Bij de bekendmaking kondigde Flickr aan dat gebruikers die de gratis versie van Flickr willen blijven gebruiken en dus in opslagruimte worden ingeperkt, tot begin dit jaar de kans kregen om hun overtollige beeldmateriaal te downloaden.

Nu is deze deadline vastgesteld op 5 februari a.s., waardoor de tijd voor deze Flickr-gebruikers begint te dringen. Na dinsdag zal Flickr de beelden actief gaan verwijderen en kunnen gebruikers met meer dan duizend foto’s geen beelden meer uploaden. Vanaf 8 januari konden de gebruikers van gratis accounts met meer dan 1000 foto's al geen nieuw materiaal meer plaatsen.

Flickr Pro

De Pro-versie van Flickr wordt in de nieuwe vorm wel uitgebreid. Zo krijgen betalende gebruikers van de community onbeperkte opslagruimte, een advertentievrije omgeving, 5K fotogrootte en een vergrote video playback-functie die tien minuten aan beeldmateriaal aankan. De abonnementen voor Flickr Pro kosten iets meer dan 40 euro per jaar, afhankelijk van de keuze van betalingstermijn.

Gebruikers lijken vooralsnog niet erg blij met de wijzigingen van Flickr; veel gebruikers voorspelden sinds de bekendmaking dat de fotocommunity met deze stap de eigen ondergang inluidt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in