Zakelijke software
Windows XP

Firefox stopt dit jaar support XP en Vista

Ook de laatste grote browser stopt ondersteuning XP.

2 januari 2017

Ook de laatste grote browser stopt ondersteuning XP.

Mozilla stopt dit najaar met de ondersteuning voor Firefox op Windows XP en Windows Vista.

In een blog laat het bedrijf weten dat het in elk geval tot september beveiligingsupdates uitbrengt. Gebruikers krijgen die automatisch toegestuurd. Medio dit jaar zal Mozilla wanneer de ondersteuning daadwerkelijk stopt.

Laatste browser

Firefox is nog een van de weinige browsers die standaard ondersteuning biedt voor Windows XP en Vista. Microsoft zette de ondersteuning van XP stil in april 2014 en daarmee ook die voor Internet Explorer voor XP. De ondersteuning voor XP van Chrome is in april 2016 gestopt. De support voor Windows Vista eindigt in april 2017.

Rond maart worden gebruikers van XP en Vista automatisch overgezet naar de Firefox Extended Support Release (ESR).  Deze dienst is vooral bedoeld voor grotere organisaties en niet voor individuele gebruikers. ESR biedt updates met patches maar zonder nieuwe features en uitbreidingen.

1
Reacties
Anoniem 03 januari 2017 10:55

Alsof die browsers dan zouden stoppen met werken...en daarnaast is wil het niet zeggen dat mét ondersteuning je geen problemen zou kunnen krijgen. Kortom....er veranderd niks.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.