Beheer

IT beheer
Firefox

Firefox omarmt MSI voor maatwerkinstallaties

Open source-browser krijgt MSI-installers voor enterprise-beheer.

Firefox Quantum (= versie 57) © Mozilla
3 december 2018

Open source-browser krijgt MSI-installers voor enterprise-beheer.

Browsermaker Mozilla voorziet de aankomende Firefox-versie 65 van support voor MSI-installers. Beheerders kunnen hiermee eigen installaties van die browser 'voorbakken' en dan eenvoudig uitrollen naar Windows-systemen in hun ICT-omgeving. Deze omarming van het installer-formaat voor Windows heeft wel lichte vertraging opgelopen.

Oorspronkelijk was de MSI-ondersteuning namelijk gepland voor versie 64 van Firefox. Dat is de nu eerstvolgende release van de open source-browser, en moet 11 december uitkomen. Daarna komt versie 65 die volgens de planning op 29 januari wordt uitgebracht. De MSI-installers zijn al wel aangemaakt voor de zogeheten Nightly builds (bèta-releases) van versie 65, meldt BleepingComputer.

Beter beheerd

Mozilla geeft meer details over MSI-support, en beheermogelijkheden daarvan, in een ticket op Bugzilla. Beheerders krijgen hiermee ook installatiemogelijkheden via de opdrachtregel (command prompt), voor bijvoorbeeld stille installatie van de browser. Gebruikers hoeven hierdoor geen handelingen meer te verrichten om deze browser op hun werk-pc's te krijgen. Op maat gemaakte Firefox-installaties zijn ook mogelijk; waarvoor beheerders de MSI-bestanden dan kunnen gebruiken om eigen MST-installers te creëren.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.