Overslaan en naar de inhoud gaan

Fintechbedrijf past Stripe aan voor Nederlandse markt

Stripe heeft sinds gisteren een officieel bruggenhoofd in Amsterdam van waar uit het bedrijf zich wil richten op startende ondernemingen in de Benelux-markt.
patrick and john collison
© Stripe
Stripe

WeTransfer, Bynder, Deliveroo en Catawiki zijn maar enkele van de hippe ondernemingen die Stripe al gevonden hadden voor de officiële introductie in Nederland. Patrick en John Collison richtten Stripe in 2010 op uit frustratie over het gedoe dat je als jonge onderneming tegenkomt als je klanten online wil laten betalen. Stripe maakt daar een einde aan. Met het aanmaken van een account, is binnen enkele minuten al mogelijk klanten de mogelijkheid te laten betalen met de methode van hun keuze, creditcards, PayPal, Apple Pay Bitcoins, etc. Voor de Nederlandse markt is het betalen met iDeal nu ook mogelijk.

Het concept van Stripe sloeg snel aan. Facebook, Kickstarter, Lyft, Slack en Salesforce maken er bijvoorbeeld al gebruik van. Investeerders als Elon Musk, Peter Thiel, Sequoia Capital en Andreessen
Horowitz staken samen al 450 miljoen dollar in de groei van het bedrijf. Inmiddels verwerkt het bedrijf al miljarden dollars aan betalingen voor meer dan honderdduizend bedrijven in 25 landen. Het bedrijf telt inmiddels 700 werknemers en heeft een marktwaarde van 9,2 miljard dollar.

Niet alleen betalingsverkeer

Stripe wil echter meer betekenen voor startende ondernemers, zegt John Collison bij de opening van het Amsterdams kantoor. Zo introduceerde twee jaar geleden Stripe Connect, een platform om ook geld voor derden te innen, bijvoorbeeld voor online marktplaatsen of crowdfunding initiatieven. Onlangs werd daar een nieuwe set gereedschap aan toegevoegd die internationaal opererende ondernemers helpt bij het voldoen aan de verschillende wet- en regelgeving en belastingheffing. Collison: "Wij hebben zo de site voor babysitters BSIT geholpen snel hun activiteiten in Frankrijk op te zetten".

Het blijkt dat niet alleen startende ondernemingen interesse hebben voor de aanpak. "Ook grote bedrijven als Daimler kijken naar startende bedrijven en willen de snelheid van die starters binnen hun eigen bedrijf halen. Dan komen ze bij ons voor het betalingssysteem", zegt Collison.

Stripe heeft naast het Amsterdamse kantoor in Europa ook vestigingen in Berlijn en Dublin.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in