Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiële problemen Toshiba stapelen zich op

Het aandeel van het Japanse technologieconcern zakte vandaag op de beurs in Tokio met 26 procent. Dat was de sterkste koersdaling in meer dan veertig jaar.
Toshiba

Toshiba heeft te kampen met grote problemen bij zijn kernenergie-activiteiten in de Verenigde Staten en kondigde in december aan dat miljarden moesten worden afgeschreven. Maar volgens Japanse media valt dit bedrag nog hoger uit dan Toshiba eerder had geschat. Het zou gaan om mogelijk 5 tot 8 miljard dollar.

Geheugenchipdivisie in de verkoop?

Om de financiële problemen het hoofd te bieden zou Toshiba bij verschillende kredietverleners om steun hebben gevraagd. Ook overweegt het bedrijf zijn goed presterende geheugenchipdivisie van de hand te doen om zo extra kapitaal op te halen. Ook andere onderdelen kunnen volgens Japanse media in de verkoop gaan.

Beurswaarde gehalveerd

Sinds de aankondiging van de miljardenafschrijving vorige maand is de beurswaarde van Toshiba bijna gehalveerd. Kredietbeoordelaars hebben de kredietwaardigheid van het concern verlaagd.

Toshiba leek juist in wat rustiger vaarwater te komen, nadat in het voorjaar van 2015 nog een groot boekhoudschandaal aan het licht kwam bij het concern. Topfunctionarissen hadden daarbij jarenlang geknoeid met de cijfers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in