Favoriete app: GoTask

15 juli 2013

Aanleiding: “De app kwam eigenlijk spontaan naar voren tijdens een rondje speuren in de App Store. Ik was daar aan het kijken omdat ik het vermoeden had dat er een app zou moeten bestaan om via een agile aanpak projecten te beheren. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Mijn aanvankelijke idee dat er een hele reeks van die apps zou zijn, bleek echter niet waar te zijn. Het zijn er maar een paar.”

Hoe het werkt: “Via GoTask heb ik overzicht over alle projecten waar ik mee bezig ben. Op dit moment zijn dat er een stuk of veertig en van allemaal krijg ik direct een statusoverzicht. Via de app kan ik bovendien mijn inzichten delen met de andere betrokkenen. De app ondersteunt scrums, eigenlijk net zoals bij ontwikkeling van software. Agile is geen techniek die alleen maar bij de ontwikkeling van software gebruikt kan worden. Het is veel breder inzetbaar.”

Resultaat: “Agile procesmanagement geeft me een hoop rust en dat komt mijn werk sterk ten goede. Je krijgt namelijk geen stress van dingen die je doet, maar wel van dingen die je niet hebt gedaan en die eigenlijk al gedaan hadden moeten zijn. Via de beheermethode van de app hou ik al mijn projecten in het oog. Ik weet precies wat er al gedaan is en wat nog gedaan moet worden. Ook mijn aanspreekpartners weten precies hoe de vlag er bij hangt.”

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!