Development

Apps

Favoriete App: Flipboard

6 september 2013

Aanleiding: “Ik zocht iets dat artikelen die ik interessant vind en nodig heb, in één keer kan presenteren. Dat kwam vooral omdat ik haast voor elk onderwerp een app had, met een eigen gebruiksaanwijzing. Flipboard heeft er maar één en dat is een verademing.”

Wat doet de app: “Op basis van een lijstje met onderwerpen die de gebruiker invoert, spoort de app relevante artikelen op. Die worden gepresenteerd in de vorm van een magazine, waar je doorheen kunt bladeren. De dingen die voor jou van belang zijn, staan vooraan in het magazine.

Als je weinig tijd hebt, kun je dus uit de eerste elektronische pagina’s de dingen halen die je echt moet weten. Het is ideaal om ‘s avonds even je tablet te pakken en de relevante info van die dag voorgeschoteld te krijgen.”

Is de app meteen gebruiksklaar: “Het vergt wel enige gewenning, een beetje van beide kanten trouwens.

De gebruiker moet leren dat het minder handig is om een zeer lange lijst onderwerpen te kiezen. De app is min of meer zelflerend, hij past het informatieaanbod aan op je profiel en je leesgedrag. Onderwerpen van artikelen die je nooit aanklikt, zullen na verloop van tijd niet meer getoond worden.

Dat proces duurde echt wel even, maar om exact te zeggen hoeveel weken dat kost, dat kan ik niet.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!