Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook wil reikwijdte EU-regels beperken

Facebook neemt maatregelen om te voorkomen dat binnenkort bijna al zijn gebruikers onder de nieuwe Europese privacywetgeving vallen. Het internetbedrijf wil dat de regelgeving alleen gaat gelden voor Europese leden. Facebook bevestigt dat besluit aan persbureau Reuters.
© CC0 Pixabay
CC0 Pixabay

Facebooks internationale hoofdkantoor staat in Dublin en het Amerikaanse hoofdkwartier is gevestigd in het Californische Menlo Park. Alle gebruikers buiten de VS en Canada hebben daardoor een contract met Facebooks Ierse dochteronderneming en vallen onder het Europese privacyregime.

Onder Amerikaanse privacyregels

Met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) die 25 mei in werking treedt, worden de Europese privacyregels strikter. Overheden, bedrijven en andere organisaties worden dan verplicht aan te tonen welke persoonsgegevens ze verzamelen en hoe die worden gebruikt en beveiligd.

Facebook wil dat de 1,5 miljard gebruikers uit Afrika, Azië, Australië en Latijns-Amerika gaan vallen onder Amerikaanse regelgeving. Op overtredingen van de Europese richtlijn staan namelijk boetes tot 4 procent van de wereldwijde omzet. Voor het socialenetwerkbedrijf kan dat in de miljoenen lopen.

Facebook laat in een verklaring weten dat de Europese privacyinstellingen ook beschikbaar zijn voor de rest van de wereld. "We passen overal dezelfde privacybescherming toe, ongeacht of uw overeenkomst met Facebook Inc. of Facebook Ireland is."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in