Innovatie & Strategie

Netwerken
Facebooken op de bank

Facebook wil concurrent YouTube worden

Onderhandelingen met de muziekindustrie over het tonen van videoclips gaande.

14 februari 2017

Onderhandelingen met de muziekindustrie over het tonen van videoclips gaande.

Facebook zou van plan zijn auteursrechtelijk beschermde muziek in zijn video's te gebruiken en voert om die reden gesprekken met platenmaatschappijen.

Dat schrijft Persbureau Bloomberg naar aanleiding van de aanwezigheid van Facebook bij de Grammy Awards. Dit evenement, waar jaarlijks de belangrijkste muziekprijzen worden uitgereikt vond afgelopen zondag plaats.

Gespreken tijdens de Grammy's

Bloomberg beweert dat het sociale netwerkbedrijf voorafgaand aan het evenement om tafel heeft gezeten met onder meer Universal Music. “We hopen dat ze werken aan licenties voor muziek op de hele site”, zei de president van de branche, de National Music Publishers Association.

Facebook zou hiermee een belangrijke concurrent van YouTube kunnen worden. YouTube, onderdeel van Google, krijgt regelmatig kritiek op de manier waarop de website omgaat met auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Muziek in filmpjes gebruikers

Een deal met Facebook kan de muziekindustrie miljarden opleveren. De deal zou niet alleen gaan over het publiceren van videoclips, maar ook over muziek in de filmpjes van gebruikers. Facebook-gebruikers kijken elke dag meer dan 100 miljoen uur aan video via het sociale netwerk. 

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.