Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook wil concurrent YouTube worden

Facebook zou van plan zijn auteursrechtelijk beschermde muziek in zijn video's te gebruiken en voert om die reden gesprekken met platenmaatschappijen.
Facebook op de laptop

Dat schrijft Persbureau Bloomberg naar aanleiding van de aanwezigheid van Facebook bij de Grammy Awards. Dit evenement, waar jaarlijks de belangrijkste muziekprijzen worden uitgereikt vond afgelopen zondag plaats.

Gespreken tijdens de Grammy's

Bloomberg beweert dat het sociale netwerkbedrijf voorafgaand aan het evenement om tafel heeft gezeten met onder meer Universal Music. “We hopen dat ze werken aan licenties voor muziek op de hele site”, zei de president van de branche, de National Music Publishers Association.

Facebook zou hiermee een belangrijke concurrent van YouTube kunnen worden. YouTube, onderdeel van Google, krijgt regelmatig kritiek op de manier waarop de website omgaat met auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Muziek in filmpjes gebruikers

Een deal met Facebook kan de muziekindustrie miljarden opleveren. De deal zou niet alleen gaan over het publiceren van videoclips, maar ook over muziek in de filmpjes van gebruikers. Facebook-gebruikers kijken elke dag meer dan 100 miljoen uur aan video via het sociale netwerk. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in