Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook: verandering serverconfiguratie oorzaak storing

De grote storing in de ‘Facebook family of apps’ van afgelopen dinsdag was het gevolg van een verandering in de serverconfiguratie. Het leidde tot een storing bij Facebook, Instagram en WhatsApp die volgens verschillende bronnen de grootste was die het moederbedrijf ooit heeft meegemaakt.
facebook-dislike

De hele operatie om de apps weer volledig in de lucht te krijgen heeft het bedrijf zo’n 14 uur gekost. In de tussentijd konden gebruikers van de apps uit de ‘Facebook family’ niet of nauwelijks gebruik maken van hun apps. Gebruikers van Whatsapp, Instagram, Facebook en Facebook Messenger ondervonden problemen in het plaatsen van updates, versturen van foto’s en video’s, het chatten an sich en het liken van door anderen gedeelde content.

Door het stof

Facebook geeft op de eigen Twitter-pagina aan dat het bedrijf zich graag wil verontschuldigen. “We verontschuldigen ons voor het ongemak en waarderen iedereens geduld”, schrijft het bedrijf. Eerder was Facebook er op concurrerende platform Twitter al als de kippen bij om te ontkennen dat de storing werd veroorzaakt door een DDoS-aanval. In november had het bedrijf ook last van een storing, toen was de oorzaak een 'routine-test'.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in