Beheer

Apps
facebook-dislike

Facebook: verandering serverconfiguratie oorzaak storing

'Facebook family of Apps' dinsdag urenlang uit de lucht door duurbetaalde verandering in serverconfiguratie.

15 maart 2019

'Facebook family of Apps' dinsdag urenlang uit de lucht door duurbetaalde verandering in serverconfiguratie.

De grote storing in de ‘Facebook family of apps’ van afgelopen dinsdag was het gevolg van een verandering in de serverconfiguratie. Het leidde tot een storing bij Facebook, Instagram en WhatsApp die volgens verschillende bronnen de grootste was die het moederbedrijf ooit heeft meegemaakt.

De hele operatie om de apps weer volledig in de lucht te krijgen heeft het bedrijf zo’n 14 uur gekost. In de tussentijd konden gebruikers van de apps uit de ‘Facebook family’ niet of nauwelijks gebruik maken van hun apps. Gebruikers van Whatsapp, Instagram, Facebook en Facebook Messenger ondervonden problemen in het plaatsen van updates, versturen van foto’s en video’s, het chatten an sich en het liken van door anderen gedeelde content.

Door het stof

Facebook geeft op de eigen Twitter-pagina aan dat het bedrijf zich graag wil verontschuldigen. “We verontschuldigen ons voor het ongemak en waarderen iedereens geduld”, schrijft het bedrijf. Eerder was Facebook er op concurrerende platform Twitter al als de kippen bij om te ontkennen dat de storing werd veroorzaakt door een DDoS-aanval. In november had het bedrijf ook last van een storing, toen was de oorzaak een 'routine-test'.

 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.