Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook komt met banen-app

In eerste instantie richt Facebook zich op de Amerikaanse arbeidsmarkt. De app bevat rond de 1,7 miljoen vacatures in onder meer de IT en softwareontwikkeling, wetenschap, techniek en research en ontwikkeling. Het gaat om vacatures die zijn geplaatst op onder meer carrièresite Monster.com, Work4Labs, BranchOut en de DirectEmployers Association. De database met vacatures kan worden doorzocht op locatie en steekwoorden.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Werkgevers screenen kandidaten via Facebook

Analisten vinden het een logische stap van Facebook, omdat mensen vooral gebruik maken van hun (online) netwerk bij het vinden van een baan. Uit onderzoek van de National Association of Colleges and Employers blijkt dat de helft van de werkgevers Facebook inzet tijdens het selectieproces. Ze kijken naar het profiel van kandidaten, maar lezen ook de berichten en bekijken foto’s en video’s om te zien wat zij uitspoken in hun vrije tijd en wat zij eventueel te vertellen hebben over vorige werkgevers.

LinkedIn wordt van alle social media tot nu toe het vaakst gebruikt door mensen die op zoek zijn naar werk of hun zakelijke netwerk willen uitbreiden. Het is volgens analisten nog maar de vraag of Facebook zich op dat vlak ooit kan meten met LinkedIn.

BeKnown voor professionele identiteit op Facebook

Monsterboard bracht vorig jaar al BeKnown op de markt, een professionele netwerk-app die gebruikers in staat stelt een professionele identiteit binnen Facebook op te bouwen. Persoonlijke en zakelijke contacten en content worden gescheiden gehouden. De applicatie is in 19 talen en in 35 landen geïntroduceerd, waaronder in Nederland.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in