Beheer

Privacy
Facebook

Facebook Australië helpt adverteerders met vinden labiele tieners

Facebook Australië helpt adverteerders met vinden van tieners met laag zelfbeeld voor advertentiecampagnes.

2 mei 2017

Facebook Australië helpt adverteerders met vinden van tieners met laag zelfbeeld voor advertentiecampagnes.

Facebook Australië helpt adverteerders met het vinden van labiele tieners voor specifieke advertentiecampagnes.

Dat bericht de Australische krant The Australian op basis van een gelekt rapport van Facebook Australië.

Medewerkers van Facebook promoten advertentiecampagnes die de emoties van gebruikers uitbuiten, stelt The Australian op basis van het rapport. ArsTechnica schrijft dat uit het rapport blijkt dat de algoritmen van Facebook adverteerders kunnen helpen inzien wanneer jongeren een ‘veer in hun kont’ nodig hebben.

Voor adverteerders wie het onduidelijk is wanneer een tiener een compliment of een opkikkertje nodig heeft, biedt het Facebookrapport een lange lijst met gemoedstoestanden aan. Als een tiener zich ‘waardeloos, onzeker, verslagen, angstig, gek, nutteloos, stom, overweldigd, gestresst en een mislukking’, voelt, zou hij volgens Facebook wel een ego-boost kunnen gebruiken.

Analyse

Volgens The Australian beschrijft het rapport tot in detail hoe jonge Facebook-gebruikers zichzelf uitdrukken. Aan het begin van de week schrijven tieners bijvoorbeeld vaak over omgaan met emoties en het opbouwen van zelfvertrouwen, in het weekend gaat het meer over het reflecteren op emoties en het delen van wat ze in de afgelopen week hebben bereikt.

Uit deze documentatie blijkt dat de ogen van Facebook Australië en Nieuw-Zeeland gericht zijn op jonge gebruikers. Maar Facebook Australië zelf ontkent – ook al bood het bedrijf eerder tegenover The Australian haar excuses nog aan – en laat in een statement weten dat ze adverteerders niet helpen met het benutten van gebruikers door middel van hun emotionele gesteldheid. Volgens Facebook werd de analyse uitgevoerd door een Australische onderzoeker die adverteerders hielp begrijpen hoe mensen zich uitdrukken op Facebook.

Manipuleren van emoties

Dat Facebook op slinkse wijze met persoonlijke informatie omgaat is niets nieuws – maar dit is de eerste keer dat het bedrijf zich zo specifiek op jonge gebruikers richt, schrijft ArsTechnica. Eerder manipuleerde het bedrijf al de emotionele gesteldheid van gebruikers, door aan berichten op de newsfeed van gebruikers te sleutelen. Sommige gebruikers kregen negatieve berichten te zien, andere positieve, om zo hun gemoedstoestand te beïnvloeden.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Anoniem 04 mei 2017 17:55
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.