Overslaan en naar de inhoud gaan

'Facebook-apps niet meer standaard op Huawei-telefoons'

Facebook installeert de apps uit de 'Facebook Family', zoals Facebook, Instagram en WhatsApp niet langer standaard op smartphones van Huawei. De maatregel komt voort uit de ban die de Verenigde Staten hebben gelegd op het Chinese techbedrijf.
Huawei P20 Pro
© Huawei
Huawei

Het is niet ongebruikelijk voor smartphonefabrikanten om apps van bepaalde app-ontwikkelaars standaard te installeren op nieuwe smartphones, maar Huawei lijkt dus te kunnen fluiten naar de mogelijkheid om de Facebook-apps te pre-installeren. Facebook zou deze stap nemen om te voldoen aan de Amerikaanse ban op Huawei, die is ingesteld omdat het bedrijf volgens de VS zou kunnen dienen als spionagemiddel van de Chinese overheid. Als reactie hierop hebben meer Amerikaanse bedrijven hun leveringen aan Huawei gestopt.

Nog in de fabriek

Persbureau Reuters maakt uit de mond van een anonieme bron op dat de maatregel geldt voor alle smartphones die de fabriek nog niet hebben verlaten, of die nog moeten worden gebouwd. Consumenten een Huawei-telefoon kopen waarop de apps uit de 'Facebook Family' niet zijn geïnstalleerd, kunnen deze na de maatregel nog steeds downloaden. Maar ook dit kan op termijn veranderen als Huawei door de maatregelen mogelijk ook geen toegang meer krijgt tot de Play Store van Google.  

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in