Overslaan en naar de inhoud gaan

'Europa moet mikken op Internet of Things'

Europa heeft de slag om online platforms voor consumenten op zakelijke gebied voorgoed verloren van Amerikaanse en Chinese bedrijven. In plaats daarvan zouden Europese bedrijven met hun netwerkapparatuur zich vooral moeten concentreren op slimme toepassingen via Internet of Things.

Dat zei voorman van Deutsche Telekom Timotheus Höttges tijdens de DLD-techconferentie in München. "De kracht van Europa is het zaken doen tussen bedrijven", zo zei hij. "Hier valt voor Europa iets te winnen." Maar dan moet Europa wel in actie komen. Vooralsnog zijn politici en sommige bedrijven in de regio volgens Höttges vooral "meester in het waarnemen."

Höttges vindt dat de Duitse industrie zich te veel opsluit in gesloten systemen die zich op nichemarkten richten. "Er is veel meer nodig. Openheid voor samenwerkingsverbanden, ook internationaal." Meer gebruik van open standaarden is nodig voor de data-uitwisseling tussen apparaten en met de cloud. Er moet voor deze uitwisseling een vergelijkbare standaard komen zoals http er voor websites en apps is.

Investeringen aanmoedigen

Hij riep verder op tot een meer ontspannen regulering van de telecomindustrie om investeringen in infrastructuur aan te moedigen. Dit moet er ook voor zorgen dat er voldoende frequenties zijn om draadloze IoT-apparaten te kunnen verbinden.

Voor de Europese Unie ligt er volgens Höttges een belangrijke taak op te treden als het gaat om een gelijk speelveld in de data-uitwisseling met Amerikaanse en Chinese bedrijven. Hij pleit er voor dat in dit speelveld de sterke databescherming naar model van de Europese richtlijnen hanteert. "Op dat punt zal het lastig zijn te onderhandelen met de Amerikanen en Chinezen. Daar moet de EU streng regulerend optreden."

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in