Overslaan en naar de inhoud gaan

Europa maakt zich sterk voor 450 mm wafers

Intel gaat steun geven aan een Europees plan om het gebruik van wafers met een diameter van 450 mm te bevorderen, meldt EETimes. De Amerikanen volgen daarmee een lijn die is uitgestippeld door IMEC uit België.
wafer
© TOHOKU UNIVERSITY
TOHOKU UNIVERSITY

Er is een consortium gevormd, dat gaat werken onder de naam EEMI-450. Naast IMEC en Intel wordt hieraan deelgenomen door alle grote makers van chipproductiemachines. De bedoeling is, om in een zo vroeg mogelijk stadium afspraken te maken en standaarden vast te leggen, zodat geen geld wordt verspild aan onderzoek dat later toch geen vruchten afwerpt.

Een overstap van de huidige wafermaat van 300mm naar 450mm kan een ingrijpende operatie zijn die veel geld kost. Iedere besparing is welkom. Vandaar dat al vorig jaar een reeks bijeenkomsten is gehouden onder het 7e Europese Kaderprogramma en in samenwerking met het Nanotechnologie Programma. Door de samenwerking hopen de partners ook een vuist te kunnen maken tegen chipproducenten in de VS en Azië.

De deelname van Intel is niet zo vreemd, het concern heeft al vaker laten blijken erg gecharmeerd te zijn van 450mm wafers. Ook wil Intel op zoveel mogelijk plaatsen in de wereld eigen fabrieken opzetten, om zo onafhankelijk te zijn. De 450mm-arena herbergt een aantal grote namen, waaronder Samsung Electronics en de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in