Overslaan en naar de inhoud gaan

Europa gunt groot IT-contract

Het consortium rond Accenture, Altran en Tieto gaat de it-infrastructuur van eu-LISA opwaarderen, de operationele capaciteiten van het agentschap verbeteren én voorzien in it-diensten voor eu-LISA klanten over de hele wereld.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

"Accenture heeft al heel wat ervaring met overheden, en met het managen van agentschappen die grote en complexe it-systemen moeten overzien", reageert algemeen directeur van Accenture's globale public safety business James Slessor.

"We zijn dan ook blij dat we gekozen worden voor dit project, en we zullen er mee voor zorgen dat het vernieuwde 'Schengen Information System' een succesverhaal wordt voor eu-LISA."

Het contract werd toegekend na een 'competitieve' aanbestedingsprocedure in twee verschillende 'lots'. Deze onderdelen zijn goed voor een contract van twee jaar, telkens met optie voor een verlenging met nog eens twee jaar.

Accenture en het Franse Altran boden samen voor Lot 1, dat vooral gaat over diensten voor eu-LISA in Brussel en Straatsburg. Accenture en de Finse consultant Tieto (die overigens ook een bureau heeft in België) sloegen dan weer de handen in elkaar voor Lot 2, dat in de eerste plaats naar de Estse hoofdstad Tallinn kijkt.

Als 'leider' van het consortium zal Accenture ook voorzien in program managementdiensten op de drie verschillende locaties. Over de waarde van het contract, wordt niet gecommuniceerd. Afgaand op de omvang van de werkzaamheden ligt het voor de hand dat het om een aanzienlijke investering gaat.

Bron: Datanews

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in