Erik Tromp wint weer scriptieprijs

12 december 2011
Erik Tromp, student aan de Technische Universiteit Eindhoven Faculteit Wiskunde en Informatica, heeft de meest opmerkelijke scriptie van het jaar geschreven. Berenschot heeft hem daarom vandaag uitgeroepen tot winnaar van de Scriptieprijs 2011.

Aan de prijs is een geldbedrag van 1500 euro verbonden. Om in aanmerking te komen voor de Scriptieprijs, moest de masterscriptie minimaal met een 8 zijn beoordeeld en in 2010/ 2011 zijn afgerond. Een jury onder leiding van dr. J.A Damen, lid van de directie van Berenschot, beoordeelde alle inzendingen op innovativiteit, aanwezigheid van een opmerkelijk inzicht en de praktische toepasbaarheid in het adviesvak. De scriptie van Tromp, 'Sentiment analyses on social media', bleek het best te voldoen aan de criteria.

Risico's en positieve kanten social media

De jury stelt dat de scriptie een mooie toepassing kan zijn voor bedrijven die social media gebruiken of willen gebruiken. “Dit onderzoek geeft weer wat de risico's kunnen zijn van gebruik van social media, maar laat ook tevens de positieve kanten zien”, aldus een woordvoerder van Berenschot. De tweede prijs (500 euro) ging naar Louelle Bosman van Universiteit van Amsterdam - Business Studies met een scriptie over 'The leadership role of projectmanagers'.

Vorige maand won Tromp met dezelfde scriptie al de Scriptieprijs van M&I/partners en het vakblad Informatie, waaraan een geldbedrag van maar liefst 5000 euro is gekoppeld.
 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.